Arany János Emlékév - Arany János és Erdélyi János barátsága jegyében
  Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a 2017-es esztendőt a Magyar Tudományos Akadémia és Arany szülővárosa Arany-évnek nyilvánította. Az ünnepi évben a Nagykapos és Vidéke Társulás szervezésében több rendezvény valósult meg 2017 ősze folyamán.

Arany János Emlékkonferencia, szeptember 22.
Arany János-vetítés, október 19.
A királyhelmeci Alapiskolában tekinthették meg az érdeklődők a "Magyar irodalmi emlékhelyek, emlékezés a legnagyobb szókincsű népi költőfejedelemre, Arany Jánosra" című, - dr. Messik Miklós, A Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület elnökének előadásával kísért - érdekes vetítést.
Arany János Gála, november 16.
Az Erdélyi János Alapiskola tanulói, pedagógusai, volt diákjai egy órás zenés irodalmi műsorral emlékeztek, tisztelegtek a leggazdagabb szókinccsel rendelkező költő nagysága előtt. A műsor bővelkedett az életrajzi elemekben, versekben és balladákban.
Népdaléneklő és mesemondó verseny, november 24.
A versenyek az Erdélyi János Alapiskola társszervezésével valósultak meg, az alapiskolák 1-4. osztályos tanulói számára. A gyönyörű népviseletbe öltözött versenyzők 2-2 kategóriában mérették meg magukat.
Fényképes beszámoló az Arany János emlékév rendezvényeiről