Részt vettünk a Szakkör program Kárpát-medencei kiállításán
  2022. június 27, Lakitelek

Az elmúlt évben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében mintaprogramok indultak kézműves szakkörökkel Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, Vajdaságban és Muravidéken a magyar kisközösségek megerősítésért. A felvidéki Rákóczi Hálózat szervezésében Ung-vidéken is elindultak a szakkörök hímzés, nemezelés, vesszőfonás, mézeskalács-készítés, gyöngyfűzés és csipkeverés témakörökben.

  A most befejezett mintaprogram legszebb termékeiből június 27-én Kárpát-medencei szintű kiállítás nyílt a Nemzeti Művelődési Intézet lakiteleki székházában, melyen az ung-vidéki alkotók is képviselték a Felvidéket alkotásaikkal - a nagykaposi Magyar Közösségi Ház három munkatársa/szakkörvezetője mellett még három ung-vidéki szakkörvezető alkotta a hat fős felvidéki küldöttséget.
A rendezvény keretében a határon túli tájegységekről érkező alkotók közösen rendezték be a Kárpát-medencei kiállítást, melyre egyéb programok mellett több ezren fognak majd ellátogatni június 27- július 3 között a Közösségépítő Kultúránk Program keretén belül.
A kiállítást Molnár György partnerségi központvezető nyitotta meg, ünnepélyes köszöntőt pedig Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője mondott. A kiállítás és a közös munka jó alkalmat adott arra, hogy megismerjük más térségek szakkörvezetőit, tapasztalatokat gyűjtsünk egy-egy földrajzi terület szakköri jellegzetességeiről, ötleteket és erőt merítsünk egymás munkáiból és lelkesedéséből.
A szakmai programok mellett csoportunk más értékes programokkal is gazdagodott a három nap alatt. Részt vettünk a Nemzeti Művelődési Intézet székházbemutatóján, ellátogattunk a Múzeumok Éjszakáján több kecskeméti kiállításra, bekapcsolódtunk a Kecskemét Táncegyüttes által szervezett tűzugrásba és körtáncba, továbbá koncert és borsétány színesítette programjainkat.
A Szakkör kapcsán az elmúlt évben, és annak lakitelki kicsúcsosodásán számos olyan élményben volt részünk, melyben érezhettük a közösség megtartó erejét.
Már várjuk, hogy az ősszel induló szakkör-élmények is hasonló örömet hozzanak majd helyi közösségeinkbe!
  Ultramaratont futott szervezetünk munkatársa
  Május 21-én Gabri Lóránt, a nagykaposi Magyar Közösségi Ház munkatársa második alkalommal vett részt ultramaraton versenyen.
A 4. Kassa-Miskolc elnevezésű nemzetközi futóverseny 116,2 km-es távját egyéni csúcsának javításával 12 óra 32 perc alatt teljesítette, ezzel pedig a 6. helyezést érte el.
Ezúton is gratulálunk teljesítményéhez!
A rossz idő miatt a rendezvény hétfőn lesz megtartva 11:30-kor, az alapiskola udvarán.
Segítse adója 2 %-ával a Nagykaposi Csemadok Alapszervezet munkáját!
Letölthető nyomtatvány: Vyhlásenie