Gólyahír baba-mama klub
  2018 februárjában indult intézményünkben az első Gólyahír baba-mama klub foglalkozás. A Gólyahír-klub foglalkozásai a Herczegh Károly Alapítvány támogatásával valósulnak meg, szakmai tartalmát és megvalósítását pedig a Cseperedő program biztosítja.

A baba-mama klub keretében havi rendszerességgel Ringató foglalkozás valósul meg, illetve Szülők iskolája előadás, melynek keretében az édesanyák szakemberekkel beszélgethetnek a nevelést érintő kérdésekről, véleményt, tapasztalatot cserélhetnek. A program harmadik eleme a babaszínház, amikor vendégül látjuk a legkisebbek számára készült előadásokat, hogy a babák már egész pici kortól részesei lehessenek egy színházi élménynek.

A Ringató kodályi elvekre épülő játékos foglalkozás, ahol énekszóval és mondókákkal tarkított egyszerű mozgással kísért ölbeli játékokat játszik a baba és az anyukája együtt. A foglalkozásokra a babákat már néhány hónapos kortól egészen 3-4 éves korig lehet hozni.

A közös játszáson és tapasztalatcserén túl a Gólyahír baba-mama klub célja, hogy a Rákóczi Szövetség GÓLYAHÍR - Újszülött köszöntő Programjához csatlakozva Ung-vidéken is a lehető leghamarabb, már gyermekük megszületésekor köszöntsük és megszólítsuk a magyar családokat. Ez alkalomból minden érintett család a foglalkozásokon átveheti a Rákóczi Szövetség Első Könyvem című babanaplóját.
A könyv különlegessége abban rejlik, hogy a baba növekedésének dokumentálásán túl megjelenik benne a magyar kultúra, hagyományok és a népművészet, hogy a gyermek anyanyelvén hallhassa a legszebb meséket, verseket és népdalokat.

Fényképes beszámoló a Gólyahír baba-mama klub életéből