Cantabile Kamarakórus
  A Magyar Közösségi Ház mellett működő Cantabile Kamarakórus 2006 nyarán alakult vegyeskarként. Tagjai zenét, kórusmuzsikát kedvelő emberek - pedagógusok, diákok, zenészek.Első fellépésük a III. Tolcsvai Borfesztivál és a Közös Európáért rendezvény gáláján volt, majd Budapesten a Magyarok Házában képviselték Nagykapos városát. Több külföldi és hazai rendezvényen képviselték már Nagykapost és a régió magyarságát. Itthon magyarságunk ünnepein, egyházi ünnepeinken, különböző koncerteken, díszpolgárrá avatáson, kiállításokon, kórustalálkozókon vállalnak fellépést. Céljuk világi és egyházi kórusművek megszólaltatása és megismertetése a közönséggel, valamint magyar népdalkincsünk megőrzése.
A kórus 2007 óta a Magyar Közösségi házzal egyetemben minden évben szervez karvezetői tanfolyamot a környékbeli pedagógusok és karvezetők számára, melynek célja a kórusok repertoárjának felfrissítése, a karvezetők szakirodalmi tájékozottságának gazdagítása és a kórusélet felpezsdítése. A tanfolyam résztvevői olyan karnagyoktól tanulhattak és tanulhatnak, mint Berkesi Sándor (Debrecen), Király Katalin (Eger) és Tóth Árpád (Budapest).
A Cantabile Női Kamarakórus 2011 májusában, a XV. Kodály Napokon Galántán, a Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Minősítő Versenyén aranykoszorús minősítésben részesült, valamint elhozta a zsűri egyik különdíját egy Liszt-mű kiváló tolmácsolásáért.
2013-ban megjelent első CD hanghordozójuk "Déli felhők" címmel.
  A kórus összetétele sok változáson ment keresztül megalakulása óta, de 2009-re összeállt egy 12 tagú női kar, tagjai pedagógusok - óvónők, tanítónők, zenetanárnők.

A kamarakórus karvezetője: Barkó Zsuzsa
További tagjai: Pándy Sarolta, Pachota Veronika, Adamová Ivana, Demjén Eleonóra, Klika Katalin, Kiss Éva, Jakab Katalin, Bányácsky Gyöngyi, Kássa Melinda, Balogh Eleonóra, Juhász Denisza, Tóthová Ingrid - zongorakísérő.

 
Fotógaléria
Hangfelvételek