Vasárnapi Iskola Program
  Az Ung-vidéki Vasárnapi Iskola programot a peremvidéki falvakban élő, idejük nagy részét szlovák nyelvi közegben töltő magyar gyerekek nyelvi és identitásbeli asszimilációjának megakadályozása, és a magyar azonosságtudat rögzítése és elmélyítése érdekében valósítja meg szervezetünk.
Az érintett falvak lakossága 1910-ben még többségében magyar volt, jelenleg 5 és 30 százalék között van a magyarok aránya, magyar oktatási intézmények már nem működnek és jelen állapotban esélye sincs, hogy újra működjenek. Így ezek a gyerekek csak az iskolán kívül ismerkedhetnek meg a magyar nyelv és kultúra értékeivel.
A Vasárnapi Iskola keretében játékos magyar nyelvű, kézművességgel és sportolással összekötött foglalkozásokon keresztül fejlesztik a gyerekek magyar nyelvi, irodalmi és történelmi ismereteit. A foglalkozások kezdetben a nagykaposi Magyar Közösségi Házban, jelenleg pedig Imregen valósulnak meg.
A program révén a gyerekek felfedezik magyar gyökereiket, tökéletesítik magyar nyelvtudásukat, megismerkednek a magyar nemzet értékeivel, népi hagyományokkal, a magyar gyermekirodalom klasszikusaival, és büszkék lesznek magyarságukra.
Fotógaléria